En toen was er die dag…

die dag waarop het coronavirus niet alleen iets was van Wuhan, Italië, Spanje en andere delen van de wereld, maar dat ook Nederland echt getroffen werd door dit virus.

Op z’n kop

Als we deze periode in woorden moeten vangen, dan zijn dat: angst, vrees, onrust, paniek maar ook RESPECT, verbroedering, saamhorigheid en veerkracht. Van de ene op de andere dag staat ook de arbeidsmarkt op z’n kop. Voor sommige ondernemers is dit de tijd om te pieken, doordat er juist nu veel vraag is naar hun product of dienst. Maar waar we het tot voor kort vooral hadden over de enorme krapte op de arbeidsmarkt, gaan de gesprekken nu veelal over hoe je als ondernemer het hoofd boven water houdt in een tijd waarin de export door strenge maatregelen stil is komen te liggen en ook de binnenlandse afzet voor veel ondernemers sterk is afgenomen. De ondersteuning die de overheid biedt, zorgt hierbij nu slechts voor gedeeltelijke zekerheid.

Extra moeilijk

Voor werknemers met een arbeidsbeperking is het in deze tijd extra moeilijk om zich staande te houden. Een crisissituatie doet een beroep op het aanpassingsvermogen van de mens. Maar wat als juist het aanpassen aan een nieuwe situatie door jouw arbeidsbeperking zo moeilijk is? Mensen die gebaat zijn bij structuur en vaste patronen hebben het zwaar. Ze raken soms hun baan kwijt, waardoor niet alleen het inkomen verandert, maar ook hun sociale leven deels wegvalt. Maar ook op de werkvloer verandert er veel. De onrust zorgt ervoor dat mensen soms anders reageren dan je gewend bent; Je takenpakket kan worden aangepast; De klanten in de winkel maken geen praatje meer. Allemaal veranderingen die een grote impact hebben op deze groep werknemers. Een groep die juist van enorme toegevoegde waarde kan zijn voor een bedrijf en waarvoor een baan veel meer is dan alleen een inkomen.

We kunnen dit!

Er wordt een groot beroep gedaan op de begeleiders op de werkvloer en jobcoaches. Samen zorgen we er voor dat medewerkers zich fijn blijven voelen en zo goed mogelijk door deze periode heen worden geloodst. Een ding dat we de afgelopen weken weer eens hebben geleerd, is: Samen staan we Sterk! We kunnen dit! Nu en in de toekomst.

Bel direct: 088-5019191. Mailen kan ook: info@wspzkij.nl. Kijk ook eens op www.wspzkij.nl voor aansprekende voorbeelden van werkgevers in de regio die al inclusief ondernemen!

image

Het WerkgeversServicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond is een samenwerking tussen:

image
image