Help mee aan de missie van Social Impact Maker om 500 levens te veranderen!

Social Impact Maker is een Crowdfunding campagne gestart voor de volgende groeifase van de organisatie. Deze sociale onderneming ontwikkelt badass producten die in de branderij en bakkerij in de gevangenis gemaakt worden, en een tweede kans bieden aan (ex-) gedetineerden. De verkoop van de producten Zuivere Koffie, Guiltea en Jailbird Bakery zijn het middel om de missie - 500 levens te hebben veranderd in 2025 – te realiseren.

Hoe kan je helpen?

Om de doelstelling te bereiken, is een groei van de onderneming op verschillende vlakken nodig. Social impact Maker is op zoek naar een community van mensen die hun missie steunen. Het eerste doel van de Crowdfunding is om minimaal €200.000 op te halen om de focus op versteviging van de operatie, verdere uitbreiding van de productie, conceptontwikkeling en vergroten van de naamsbekendheid.

“It’s not once a criminal always a criminal. Het verleden bepaalt niet wie je bent, wat je ermee doet zegt alles."

Tweede kansen maken verschil

Het hebben van een baan of een vergrote kans daarop maakt een significant verschil op een succesvolle terugkeer in de maatschappij. 47% van de ex- gedetineerde beland binnen twee jaar weer in de gevangenis. Daar weet oprichter Jemuel Lampe alles van. Hij kwam op jonge leeftijd in aanraking met politie en justitie maar vond 20 jaar geleden zijn heil en toekomst in koffie en in de bakkerij. Social Impact Maker gelooft in tweede en derde kansen en dat de rol van werk daarin cruciaal is om levens te veranderen. Investeren kan op www.crowdaboutnow.nl/socialimpactmaker

What’s in it for you?

Er zijn verschillende beloningen in ruil voor een bijdrage. Help je mee met een lening? Dan betalen zij je de lening over 7 jaar met 3,5% jaarlijks rendement terug. Na een aflossingsvrij jaar start de aflossing waarbij de lening jaarlijks wordt afgelost. Investeren kan al vanaf 10 euro! Om je te bedanken zijn er verschillende beloningen. Deze variëren van gepersonaliseerde koffiemokken tot geschenkpakketten en van barista-workshops tot unieke rondleidingen in de gevangenis. Iedereen die meedoet, maakt kans op de verloting van de fantastische prijs van een leven lang gratis koffie op je huisadres.