Zaancampus wordt Techlands: Meer inwoners aan het werk bij technische bedrijven

Techlands is de nieuwe naam voor Zaancampus. Een brede samenwerking tussen gemeente Zaanstad, provincie Noord-Holland, onderwijsinstellingen en technische bedrijven uit de regio. Het doel is om het tekort aan technisch personeel verder terug te brengen.

Volgens het UWV is er nog steeds sprake van krapte op de arbeidsmarkt binnen technische functies. Wethouder Economische Zaken Hans Krieger: ‘Zaanstad heeft relatief een groot aantal werkzoekenden. Tegelijkertijd hebben we prachtige, innovatieve bedrijven met vacatures waar ze niet de juiste mensen voor kunnen vinden. Techlands kan mensen via opleidingen begeleiden naar beroepen waar veel vraag naar is. Zeker in deze coronatijd heel waardevol.’

Kans op een toekomstbestendige baan door breed opleidingsaanbod

Techlands richt zich op jongeren, zij-instromers en medewerkers die al in de techniek werken. Met moderne opleidingen en bijscholing binnen de regionale food-, proces-, en maakindustrie, de installatiebranche en de bouw, waarin verschillende technieken en toepassingen samenkomen. In 2019 hebben 1.900 mensen een opleiding gevolgd die valt binnen Techlands. Het doel is dat dit er in 2025 bijna 2.400 zijn.

Nieuwe locatie Techlands

Aan de Aris van Broekweg komt een nieuw pand voor Techlands. Op deze locatie gaan de metaalopleider Tetrix Techniek, Regio College, Engie en andere bedrijven nauw samenwerken.

foto: Sven Scholten

Ook komt er een ruimte voor het VMBO om ondersteunende technieklessen te volgen. Naar verwachting start de bouw deze zomer.

Meer informatie

Op de website www.techlands.nl en via LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/techlands) vindt u meer informatie over Techlands.

Gemeente Zaanstad www.zaanstad.nl T 14075 5