Stemmen voor de gemeenteraad is belangrijker dan je wellicht denkt…

14, 15 en 16 maart mag er weer gestemd worden voor de gemeenteraad. Is stemmen voor de gemeenteraad net zo belangrijk als Tweede Kamerverkiezingen of is het zelfs belangrijker? De lijsttrekker van VVD Zaanstad, Stephanie Onclin, legt graag uit waarom stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zo van belang is.

Wie denk dat de gemeenteraadsverkiezingen een afspiegeling zijn van de landelijke politiek heeft het mis, vertelt Stephanie. Zij legt graag uit wat het verschil in macht is tussen de landelijke en de gemeentelijke politiek: "In principe heeft de gemeente meer te vertellen over ons dagelijks leven dan dat de Tweede Kamer dat heeft. Dit komt omdat gemeenten zelf aan het hoofd staan van het gemeentelijk beleid, ze kunnen zelf bepalen waar huizen komen te staan, wanneer het vuil opgehaald wordt en waar een school komt. Alles wat een gemeente doet raakt veel meer dan wat de Tweede Kamer besluit."

VVD is er graag voor de Zaanse ondernemers

“In de crisis waar wij ons al twee jaar in bevinden heeft Zaanstad en haar ondernemers gedaan waar Zaanstad om bekend staat: zij stroopte haar mouwen op en werkte hard door. De industrie, die al zo lang met Zaanstad verbonden is, hield ons ook nu overeind. Tegen de stroom in daalde het aantal bijstandsgerechtigden in Zaanstad en waren het de ondernemers die er voor zorgde dat de Zaanse economie beter draaide dan die van andere steden. Onze Zaanse ondernemers verdienen dan ook respect en een stukje Zaanse Trots.” De Zaanse VVD wil zich gaan inzetten voor een gemeente die zich inzet als partner zodat de ondernemers voldoende ruimte krijgen om aan de slag te kunnen. Een ander punt uit het programma van de VVD is dat zij duidelijk streven naar een gemeente die snel en duidelijk antwoord geeft op vragen en meedenkt over de beste oplossing voor de ondernemers die onze stad zo mooi maken.

Meer informatie

zaanstad.vvd.nl

Stephanie Onclin