Nicole Horak nieuwe voorzitter zakennetwerk ZaanLinQ

‘Ook uitdaging voor mijzelf’

“Het is een uitdaging waar ik, samen met de eveneens nieuwe bestuursleden, heel veel zin in heb”, zegt Nicole Horak. Zij neemt per direct de ZaanLinQ-voorzittershamer over van Petra Derlagen. Daarbij wordt ze bijgestaan door de eveneens nieuwe bestuursleden Brenda Eerdhuijzen (secretaris), Natasha Kouznetsova (penningmeester) en Jacqueline Blees (algemeen bestuurder).

Het nieuwe ZaanLinQ bestuur van links naar rechts: Natasha Kouznetsova (Eureka!), Nicole Horak (Horak HRM), Jacqueline Blees (High End Support) en Brenda Eerdhuijzen (BE Your Office Support). (Foto: Jolanda Fisser/JoJo Creatieve Communicatie)

Het oude bestuur vond het na vijf jaar tijd voor vernieuwing. Niet omdat het slecht gaat met het Zaanse vrouwennetwerk. Verre van dat. Petra Derlagen, Linda Tuijn (penningmeester) Mariska van Houten (PR/communicatie/secretariaat) en Jenny Luten (algemeen bestuurslid) lieten het netwerk groeien en bloeien. Onder de naamsverandering van het ‘stoffig’ klinkende ‘Vrouwen Netwerk Zaanstreek Plus’ tot het frisse ZaanLinQ zijn er inmiddels maar liefst 180 Zaanse zakenvrouwen deelneemster. Zelf is Nicole al vele jaren bij het netwerk betrokken.

Inspiratie

“Mijn kennismaking dateert van de opening van het Inntel hotel. Toen ik gelijk de stapeltjes visitekaartjes op tafel zag verschijnen, dacht ik eerst ‘nee hé, niet zo’n netwerk!’ Maar bij de nadere kennismaking voelde ik gelijk de wil en inspiratie om kennis te delen. Die er tot op de dag van vandaag nog is. Ik word altijd blij van de ZaanLinQ zakenmeetings. Die leiden overigens niet per se tot meer omzet. Ik vind sparren over zakelijke uitdagingen erg fijn”, licht Nicole haar deelname toe.

Zelfvertrouwen

De nieuwe voorzitter begon zelf in 2010 als zelfstandig onderneemster. Met haar bedrijf Horak HRM richt ze zich op interim werk op het gebied van personeelszaken. “De beste stap in mijn leven”, zegt de 47-jaar jonge inwoonster uit Wormerveer enthousiast. “Ik val in bij bedrijven als er sprake is van bijvoorbeeld zwangerschap of langdurige ziekte. Met de stap tot een eigen bedrijf heb ik ook mijzelf ontwikkeld. Meer zelfvertrouwen gekregen. Daarnaast blijft het leuk om op interim-basis een kijkje te nemen in de diverse ‘keukens’.”

Wijnproeverij

Met hetzelfde enthousiasme waarmee ze werkt in haar eigen bedrijf, stapt Nicole in haar rol als nieuwe ZaanLinQ-voorzitter. Ze zegt lachend: “Ik kreeg van Petra een mailtje waarin ze vroeg mee te denken over een nieuw bestuur. Ik las het op vakantie en had net een wijnproeverij achter de rug. Omdat ik dacht dat het ging om een persoonlijke vraag, zei ik ja. Maar dan wel als voorzitter. Ik ben geen persoon voor penningmeester of secretaris. Het lijkt me geweldig om één keer in mijn leven de voorzittersrol te mogen vervullen. Een uitdaging voor mijzelf. Kans om als persoon te groeien. Mede omdat ik ervoor een drempel over moet. Daarnaast gaat het om mijn eigen zakenclub waar het bestuur een geweldig mooie erfenis nalaat.”

Jaarthema

Tegelijk zien Nicole en haar bestuursleden dat de lat hoog ligt. Ook al blijft het oude bestuur op verzoek coachend op de achtergrond (met name bij reeds lopende zaken als de organisatie van de verkiezing Zaanse Zakenvrouw die dit jaar werd afgelast), Nicole, Brenda, Natasha en Jacqueline zullen het zelf moeten doen. “Het wordt best een uitdaging. Zeker in deze tijd waarin meetings en events niet door mochten gaan. Onze eerste offlinebestuursvergadering is deze week. We hebben wel via Zoom vergaderd en op afstand koffie met elkaar gedronken en overleg gehad. Maar laat één ding duidelijk zijn: onze intentie is het netwerk professioneel verder te laten groeien. Daarbij willen we meer dan ooit de kennis en kunde benutten van onze eigen deelneemsters. Niet voor niets is ons nieuwe jaarthema verbinding.”

Speerpunt

Daarom hopen de nieuwe bestuursleden dat er snel verruiming komt van de coronamaatregelen zodat de leden weer fysiek elkaar kunnen ontmoeten. Want Corona gooide ook roet in het eten van de geplande bedrijfsbezoeken en het zakelijk speeddaten. Het aanhalen van een hechtere zakelijke band, wordt genoemd als belangrijk speerpunt.

“Ik hoop daarbij de verbinder te kunnen zijn. Hoop dat net zo goed te kunnen als Petra en de overige bestuursleden dat deden. We willen ons activiteitenprogramma in september oppakken. Elkaar weer letterlijk in de ogen te kunnen kijken. Daarbij zijn we benieuwd naar de inbreng van de achterban. Waar is er in deze aparte tijd behoefte aan op zakelijk vlak? Wat willen de deelneemsters terugzien in het jaarprogramma? Welke ideeën leven er? We zullen zo snel mogelijk onze ideeën communiceren. Het oude bestuur stelt: ‘de weg staat open’ voor ons als nieuw bestuur. Een ding kunnen we al verklappen: het zal er één worden die we gezamenlijk als vrouwennetwerk gaan bepalen.”

Foto: ©JoJo creatieve communicatie