A8 richting Amsterdam afgesloten voor groot onderhoud; 12 juli tot 11 augustus

In opdracht van Rijkswaterstaat voert Boskalis van zondag 12 juli tot dinsdag 11 augustus groot onderhoud uit aan de A8. Tussen de N246 en knooppunt Zaandam krijgt de rijbaan richting Amsterdam nieuw en stiller asfalt, net als de vaste delen van de Coenbrug (in beide richtingen). Tijdens de werkzaamheden is de weg richting Amsterdam vier weken lang dag en nacht geheel afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met flinke extra reistijd, die kan oplopen tot meer dan 1 uur.

Stiller asfalt

Het asfalt op de A8 tussen de N246 en knooppunt Zaandam is aan het einde van zijn levensduur en moet worden vervangen. Over het hele traject wordt het asfalt vervangen door tweelaags fijn zeer open asfalt beton (zoab), het meest stille asfalt dat Rijkswaterstaat momenteel toepast. Aannemer Boskalis vervangt bovendien de voegovergangen tussen het wegdek en de vaste delen van de bruggen en viaducten door stillere voegen. De rijbaan richting Alkmaar, behalve de vaste delen van de Coenbrug, is begin juni al voorzien van nieuw en stiller asfalt.

Afsluitingsperiode en omleidingsroutes

Van zaterdag op zondagnacht 12 juli 00.30 uur tot dinsdagochtend 11 augustus 05.00 uur is de A8 in de richting van Amsterdam volledig afgesloten tussen de N246 en knooppunt Zaandam. De werkzaamheden gaan dag en nacht en zeven dagen per week door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid: • Verkeer vanuit Alkmaar en Beverwijk richting Amsterdam via A9 - A5 en via N244 - A7 • Verkeer vanuit de omgeving Koog aan de Zaan, Zaandijk en Zaandam met bestemming Amsterdam via de N515 en N203/S151 naar de A7 en via de S150 naar de A8 Voor verkeer richting Alkmaar en Beverwijk blijft de weg tijdens de wegwerkzaamheden open. Wel is afrit 2 (Zaandijk) de gehele periode afgesloten voor alle verkeer. Afrit 3 (Zaanstad) is afgesloten van 12 juli 00.30 uur tot 26 juli 06.00 uur. • Verkeer vanuit Amsterdam met bestemming Koog aan de Zaan en Zaandijk wordt omgeleid via de A7 - N515 Tussen knooppunt Zaandam en knooppunt Coenplein blijft de A8 open voor verkeer in beide richtingen.

Ruimte voor hulpdiensten

Op sommige delen van de weg worden de rijstroken tijdelijk smaller gemaakt. Zo ontstaat er een extra rijstrook, speciaal voor hulpdiensten. Zij rijden in geval van nood over deze strook, in tegengestelde richting van het verkeer.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en de gele borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Meer informatie

Meer informatie over het groot onderhoud aan de A8 is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA8. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).