Zaanse Ondernemersdag 2020 gaat niet door!

Het bestuur van de Zaanse Ondernemersdag, heeft na ampele overwegingen helaas moeten besluiten de Ondernemersdag 2020 geen doorgang te laten vinden. Tot op heden is het onduidelijk welke overheidsmaatregelen er ten tijde van de Ondernemersdag gelden in het kader van het Coronavirus.

Gestart

Het bestuur was in februari jl. weer gestart met het maken van plannen voor de 32e Zaanse Ondernemersdag. De commissies waren volop actief, ook toen de Coronamaatregelen werden afgekondigd werd volop (online) overleg gepleegd. Dit resulteerde in een programma dat op een groot aantal punten paste in de geldende Coronamaatregelen. Enige voorwaarde was dat voor eind juni duidelijk moest zijn dat de 1,5 meter-regel opgeheven zou worden voor eind oktober. Dat was helaas niet het geval.

Teveel risico

Peter Wieringa, voorzitter: “De ervaring leert dat het uitwerken van een kwalitatief programma en het contracteren van een locatie, de techniek en sprekers zeker 5 maanden in beslag neemt. Normaal leggen wij in mei/juni alles vast als het gaat over locaties, catering, sprekers en techniek. Nu al zaken gaan vastleggen geeft een groot risico, als nog steeds niet zeker is wanneer de anderhalve meter er af gaat. Daarnaast vinden onze bezoekers het netwerken een belangrijk aspect van de dag. En dan heeft anderhalve meter te veel impact op de dag.”

2 november 2021

Dat de Ondernemersdag op 3 november dit jaar niet doorgaat, houdt niet in dat het bestuur nu gaat achterover leunen. Peter Wieringa: “We hadden nog wat organisatorische zaken op de agenda staan en we gaan vast aan de slag met de Ondernemersdag in 2021. Die staat gepland op 2 november 2021.”