Opnieuw 100 energiescans beschikbaar voor Zaanse Ondernemers

Zoek jij meer inzicht in waar jouw bedrijf energie kan besparen? Geen tijd om je in de materie te verdiepen? Geef je dan nu op voor de gratis energiescan van De Klimaatroute: een quickscan met daarop alle interventies inclusief kosten, impact in CO2-besparing en terugverdientijd. Na de scan kun je je in ieder geval één jaar zonder verdere kosten laten begeleiden en adviseren. Of het nu gaat om de besparingsmaatregelen, het beoordelen van de offertes of financieel advies over de investering in energiebesparing.

De energiescans kunnen gratis worden aangeboden dankzij de ondersteuning van Gemeente Zaanstad en Provincie Noord-Holland

Meer weten of inschrijven voor de energiescan? Ga naar http://greenbusinessclub.nl/zaanstad/gratis-energiescans/

Let op: nieuwe SDE ++ subsidieronde komt er aan!

Ondernemen op zonne-energie, dat is duurzaam ondernemen op groene en lokaal opgewekte energie. En slim, want je kunt met zonnepanelen de energierekening verlagen.

Wij helpen jou daarmee. Green Business Club Zaanstad en Gemeente Zaanstad slaan met ‘Zon op Zaan’ de handen ineen om zo veel mogelijk Zaanse bedrijfspanden voorzien van zonnepanelen. Via Zon op Zaan krijgt u gratis en volledige ondersteuning bij o.a. het technisch haalbaarheidsonderzoek voor de plaatsing van de panelen en de subsidieaanvraag bij de rijksoverheid.

Aanmelden

Om de kans op toewijzing van subsidies te vergroten adviseren we je je zo snel mogelijk aan te melden bij Zon op Zaan. Dat doe je nu op http://greenbusinessclub.nl/zaanstad/zon-op-zaan/

Breikers biedt gratis advies om jouw mobiliteitsbeleid te optimaliseren

Voor veel bedrijven is mobiliteitsmanagement een manier om de bereikbaarheid te verbeteren, aantrekkelijker te zijn voor werknemers, kosten te besparen en/of om invulling te geven aan hun milieu- en MVO-beleid.

GBCZ biedt in samenwerking met Stichting Breikers gratis mobiliteitsscans aan aan Zaanse ondernemers, om zo bedrijven te mobiliseren om met winst voor zichzelf actief bij te dragen aan een betere bereikbaarheid en duurzame mobiliteit. Door de forse toename van het aantal vervoersbewegingen in Zaanstad de komende tientallen jaren, is het belangrijk om de krachten te bundelen om de regio bereikbaar te houden met slimmere en duurzamere mobiliteit. Na het uitvoeren van de scan kijkt Breikers samen met de werkgever waar het bedrijf op wilt inzetten. Als de koers is bepaald helpt Breikers bij het verder uitwerken van de plannen voor dat bedrijf. Het nieuwe mobiliteitsbeleid kan leiden tot lagere kosten, lagere CO2 uitstoot, hogere vitaliteit en minder ziekteverzuim onder werknemers. Interessant? Neem contact op via zaanstad@greenbusinessclub.nl

Studenten HMC ontwerpen meubels van Zaanse reststromen

De Circular Furniture Challenge is de uitdaging waarin studenten gebruikersvoorwerpen maken van reststromen van Zaanse organisaties. Vijftien studenten werken momenteel hard met de beschikbare materialen van Forbo Flooring, GZofficeXperience en Eydenberg.

De opzet van de challenge vraagt creativiteit en biedt de ruimte om te experimenteren. Zo wordt er onder andere gekeken naar de circulariteit van het ontwerp: wat gebeurt er met het product aan het einde van de levensduur? Zijn de materialen goed uit elkaar te halen? Is er gebruik gemaakt van lijm of andere creatieve verbindingsmethoden?

Benieuwd naar wat studenten met jouw reststromen kunnen? Of ben of ken jij een (Zaanse) onderwijsinstelling die hier ook graag mee aan de slag wilt gaan? Neem dan contact op via anne@greenbusinessclub.nl .