Eerstvolgende online editie op 17 december!

Succesvolle, maatschappelijke Beursvloer Zaanse Uitdaging op 28/10

De eerste online, maatschappelijke Beursvloer van de Zaanse Uitdaging was een doorslaand succes op 28 oktober! In zeer effectieve video-gesprekjes van vijf minuten, sloten 42 deelnemers maar liefst 57 matches tussen maatschappelijke hulpvragen en bedrijfsaanbod. Omdat de maatschappelijke nood hoog is tijdens de tweede Corona-golf, volgt op donderdag 17 december (16-17 uur) opnieuw een online Beursvloer. Een kijkje in de keuken.

Foto’s: Fred Wolf

De Zaanse Uitdaging coördineerde de online Beursvloer met een klein team vanuit de Bullekerk. Het grote voordeel van de online-editie is dat de gebruikte techniek heel gebruiksvriendelijk is. Deelnemers hoeven in hun mailbox alleen maar op een weblink te klikken. Nieuwe software of speciale apps downloaden is niet nodig. Vervolgens krijg je iedere vijf minuten een nieuwe gesprekspartner te zien. Aan het einde van ieder gesprek geef je aan of je wel/geen vervolgcontact wil. Wil je dat als ondernemer wel en wil de maatschappelijke organisatie dat ook? Dan brengt de Zaanse Uitdaging jullie met elkaar in contact en vul je na afloop samen een online matchformulier in. Daarmee worden de afspraken vastgelegd, waarbij Zaannotarissen meekijkt.

Voorbeelden van matches

De matches waarin deze zevende Zaanse Beursvloer resulteerde variëren sterk. Van brainstormsessies, workshops, financiële/administratieve adviezen, communicatie-ondersteuning, en marketing tot en met organisatie-tips, fondsenwerving/crowdfunding en restyling van een ruimte.

Ron Kistemaker (bestuurslid Zaanse Uitdaging) volop bezig met online matches sluiten in de Bullekerk, tijdens de Beursvloer van 28/10.

Het Beursvloer-team van de Zaanse Uitdaging is blij met het eindresultaat: 57 matches! Van links naar rechts: Bas Husslage, Nico van Braam, Ron Kistemaker, Tamara Mol, Valentina Blom en notaris Vincent Bos.

Hoe die matches er concreet uitzien? Rodi Media, partner van de Zaanse Uitdaging, publiceert artikelen om maatschappelijke organisaties bekendheid te geven. Raamkozijnen van Harmonie Apollo worden vervangen door bouwopleiding Bouwmensen. Inloophuis “1 is Samen” krijgt een printer van ICT Vanaf Morgen.

Zeer positieve reacties

De deelnemers waren na afloop zeer positief. De Zaanse Uitdaging ontving per mail onder meer de volgende reacties: ‘De gesprekken liepen voortreffelijk, complimenten voor de organisatie!’ En: Mooie verbindingen gelegd en netwerk vergroot. Jullie zullen er heel veel werk aan hebben gehad, maar vet compliment!’

Volgende online Beursvloer: 17/12

Omdat de samenleving door de tweede Corona-golf met extra maatschappelijke problemen kampt, organiseert de Zaanse Uitdaging op donderdag 17 december opnieuw een Beursvloer. Van 16-17 uur. De Uitdaging is daarom hard bezig om knelpunten bij maatschappelijke organisaties in kaart te brengen. Wil je als ondernemer ook een maatschappelijke bijdrage leveren, met gesloten beurs? Aanmelden kan eenvoudig via: www.tinyurl.com/y2pyurpa