ICT vanaf Morgen en Werkom bieden kansen op de arbeidsmarkt

Tijdens de kick-off van ICT vanaf Morgen onlangs ontvingen Brigitte Buis (Zaanstad) en wethouder Mario Hegger (Purmerend) een refurbished laptop die zij mogen schenken aan een instelling of stichting naar keuze. Deze laptops zijn opgeknapt door medewerkers van ICT vanaf Morgen die op deze manier hun praktijkverklaring ‘Medewerker ICT-support’ kunnen behalen.

Na de start in Alkmaar heeft ICT vanaf Morgen nu ook een vestiging in Zaandam. Dit om werkzoekenden met interesse in de ICT een kans op de arbeidsmarkt te bieden. Hierin zoekt ze de samenwerking met Werkom die de kandidaten selecteert die in aanmerking komen voor een werk/leer-traject bij ICT vanaf Morgen.

“Een win-win situatie”, volgens Werkom-directeur Yolanda Hoogtanders. “Deze samenwerking biedt werkzoekenden een begeleid werk/leer-traject dat aansluit bij de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Waardoor onze kandidaten een grotere kans hebben op het vinden van een passende baan.”

Duurzame samenwerking

Naast de samenwerking met Werkom werkt ICT vanaf Morgen ook aan een duurzame samenwerking met andere partners. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun afgeschreven ICT-apparatuur schenken en/of hun ICT-diensten willen uitbesteden als onderdeel van hun sociale en maatschappelijke doelstellingen.

"Wij stellen alles in het werk om jongeren de kans te geven zich te ontwikkelen binnen ICT vanaf Morgen. Zo geven we invulling aan onze missie: zoveel mogelijk jongeren van de bank naar werk! Jonge mensen verder helpen en de wereld duurzamer maken, dát is wat ons erg gelukkig maakt.”

Links: Wethouder Hegger (Purmerend) en Nico van Braam (Zaanse uitdaging)

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@ictvanafmorgen.nl of communicatie@werkom.nl