Geslaagde samenwerking Prinsenstichting en Werkom

Blij met diploma én baan

Anita, Tim en Yasmine hebben een arbeidsbeperking en wilden een baan. Onlangs hebben ze die gevonden: in de zorg, bij de Prinsenstichting. Zij haalden eerst hun diploma Schoonmaak én hun diploma Woonhulp en werken nu – tot ieders tevredenheid - op diverse locaties in Zaanstad en Purmerend.

De Prinsenstichting wilde mensen uit de Zaanse doelgroep opleiden én een baan geven. Zij benaderde daarom zelf Werkom, het leerwerkbedrijf van Zaanstad en Purmerend, die op zoek ging naar kandidaten. De Prinsenstichting leidde hen op en bood ze een baan aan.

Meedoen

Natasja Groothuismink, wethouder Werk en Inkomen: ‘Fantastisch dat deze drie jonge mensen langs die weg aan het werk konden. Het is zo belangrijk om via werk of andere activiteiten deel te nemen aan de samenleving! Ik hoop dat er meer bedrijven zijn die de Prinsenstichting hierin volgen.’

Meer weten?

Denkt u erover om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen? U krijgt ondersteuning van het Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland. Meer informatie: Werkgeversservicepunt: 06 5052 7529, e-mail: info@wspzw.nl.

Anita, Tim en Yasmine zijn supertrots op wat ze hebben bereikt (foto: Prinsenstichting)

ZaanCampus: voor opleiden en werken in de techniek

In 2019 startte de gemeente Zaanstad met het project Zaancampus, een samenwerking tussen opleiders, bedrijven en overheid om het tekort aan technisch personeel aan te pakken. En om ervoor te zorgen dat jongeren, zij-instromers en werknemers goed opgeleid zijn en blijven. Het ministerie stelde 3,7 miljoen beschikbaar voor techniekonderwijs in de regio.

Wethouder Gerard Slegers: 'De kansen voor jongeren op een baan in de techniek zijn enorm, er is veel vraag bij bedrijven maar weinig aanbod van (geschoold) personeel. Met de ZaanCampus spelen we daarop in. Dit levert goede resultaten op. De voortrekkersrol ligt nu bij het bedrijfsleven, en gemeente en provincie gaan meer faciliteren.’

Techniekcampus

Het Regio College heeft al een techniekcampus en er komt een tweede aan de Aris van Broekweg. Daar komen de metaalopleider Tetrix Techniek, de landelijke techniekopleider ROVC en een ruimte voor het VMBO voor ondersteunde technieklessen. Het pand krijgt de modernste technieken en installaties. Hier kunnen jongeren, zij-instromers en werknemers worden opgeleid en bijgeschoold binnen de regionale food-, proces- en maakindustrie. De opleidingen kunnen zo beter met elkaar samenwerken.

Gemeente Zaanstad www.zaanstad.nl T 14075 5