Subsidie op zonnepanelen voor bedrijven, instellingen en non-profitorganisaties

Met zonnepanelen op uw dak kunt u uw energierekening flink verlagen. Als bedrijf, instelling of non-profitorganisatie kunt u nu subsidie krijgen op zonnepanelen op uw dak. Green Business Club Zaanstad en de gemeente Zaanstad bieden ondersteuning bij uw subsidieaanvraag. Daarnaast zoeken zij voor u uit of het technisch haalbaar is om zonnepanelen te plaatsen. Bedrijven kunnen zich tot 17 maart aanmelden.

Naast de subsidie krijgt u gratis en vrijblijvend een adviesplan voor uw dak. √Čn begeleiding bij de investering in de zonnepanelen. Het voordeel is dat u een lagere energierekening ontvangt. Daarnaast geeft het het verduurzamen van uw locatie en uw imago een boost. Dit geeft ook een betere milieuclassificatie voor uw gebouw, wat relevant is voor toekomstige milieuwetgeving. En als u zelf niet wil investeren, dan kunt u toch profiteren door het verhuren van uw dak.

Voor wie is de subsidie?

De SDE+ subsidie van de Rijksoverheid is voor bedrijven en organisaties met een grootverbruikersaansluiting (en een eigen dak). Dit is een aansluiting op het elektriciteitsnet met een totale maximale doorlaatwaarde van meer dan 3*80 A. Op een schuin dak heeft u hiervoor ongeveer 100 m2 vrije ruimte nodig. Op een plat dak heeft u hiervoor ongeveer 200 m2 vrije ruimte nodig.

Doe mee!

De subsidieregeling is voor bedrijven, instellingen en non-profitorganisaties. Meld u voor dinsdag 17 maart aan via http://greenbusinessclub.nl/zaanstad/zon-op-zaan/. Hier vindt u ook meer informatie over de subsidie.

Gemeente Zaanstad www.zaanstad.nl T 14075 5