Maatschappelijke steun via Zaanse Uitdaging dankzij bedrijfsleven

Steeds meer ondernemers steunen Stichting De Zaanse Uitdaging. ‘Daardoor kunnen wij invulling geven aan hulpvragen van maatschappelijke organisaties. Dat waren er 170 in 2019’, zegt manager Bas Husslage: ‘Het bedrijfs­leven helpt met gesloten beurs via kennis, materialen en menskracht. Daarnaast ontvangen wij financiële bijdragen van Partners, Vrienden en Sociaal Aandeelhouders om onze organisatie draaiend te houden.’ Een korte kennis­making met enkele nauw betrokken bedrijven en organisaties. Maatschappelijk betrokken ondernemen is door de corona-crisis belangrijker dan ooit.

Foto’s: Fred Wolf

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam, Vriend

Rob Clerc, manager: ‘In een maatschappij die verhard en waar steeds minder ruimte is voor de zwakkeren in de samenleving, is het een morele verplichting dit soort initiatieven te ondersteunen. De Zaanse Uitdaging werkt hard aan het mooier maken van de gemeenschap en helpt hen die het zo hard nodig hebben. Kom eens kijken bij de jaarlijkse Beursvloer en zie hoe een bedrijf met weinig middelen een enorme verandering kan zijn voor een sociaal initiatief! Ieder Zaans bedrijf zou zich maatschappelijk moeten verrijken via een partner- of vriendschap met de Zaanse Uitdaging.’

A&A Capacity, Vriend

Als ICT-specialist en vriend levert A&A Capacity regelmatig af­ge­schreven apparatuur aan van klanten. De Zaanse Uitdaging zorgt dat die maatschappelijk goed terechtkomt. Maatschappelijke betrokkenheid heeft het bedrijf hoog in het vaandel staan.

Ari Rafimanesh, bedrijfseigenaar, met Vrienden Van-bordje

Zaanstad, Partner

Gemeente Zaanstad werkt op meerdere fronten samen met de Zaanse Uitdaging - ook financieel. Een prachtig, be­trokken voorbeeld is een Hart- en Zieldag, een maatschappelijk betrokken personeelsdag voor een deel van de medewerkers. Zij waaierden vorig jaar met 135 man uit over 26 projecten! Een co-productie van de gemeente en de Uitdaging.

Caroline van Velze, Creative director ZUIVER en Bas Husslage, manager Zaanse Uitdaging.

ZUIVER, Partner

In 2020 koos meubelbedrijf ZUIVER voor een exclusief maatschappelijk partnerschap met de Zaanse Uitdaging. Het bedrijf vindt het belangrijk om met het personeel lokaal, maatschappelijk betrokken te zijn. In samenwerking met de Uitdaging geeft ZUIVER december­cadeaus weg aan jongeren (minima situaties en jonge mantelzorgers) die dat extra verdienen. Ook wordt alle afgeschreven ICT-apparatuur maatschappelijk gedoneerd.

Nico van Braam, voorzitter Zaanse Uitdaging en Ariënne Kooter, directie­voorzitter Rabobank Zaanstreek.

Rabobank Zaanstreek, Partner

Al sinds 2016 is de Rabobank partner van de Zaanse Uitdaging. Directievoorzitter Ariënne Kooter: ‘Als Rabobank Zaanstreek vinden wij het belangrijk om onze klanten niet alleen financieel te ondersteunen. Ook willen we de wereld een stukje mooier maken voor iedereen en de leefbaarheid in de lokale samenleving ondersteunen. De Zaanse Uitdaging bekleedt wat dat betreft een unieke positie, door het bedrijfsleven en maatschappelijke projecten actief te verbinden. Dat vinden wij als bank heel belangrijk en het spreekt mij persoonlijk ook sterk aan!’

Partner, Vriend, Sociaal aandeelhouder

Door de corona-crisis liggen allerlei maatschappelijke uitdagingen in het verschiet. Veel bedrijven hebben het erg zwaar nu, maar een deel draait onverminderd door en nieuwe ondernemingen komen van de grond. Mocht u op termijn Partner, Vriend of Sociaal aandeelhouder willen worden? Op de website vindt u meer info, inclusief onze wederdiensten. Bij vragen kunt u bellen met manager Bas Husslage 06-24204792 of mailen naar info@zaanseuitdaging.nl.

image

V.l.n.r. Annemijn Berghuis GGD Zaanstreek Waterland, Ron Kistemaker (Multicraft Uitzendbureau en bestuurslid Zaanse Uitdaging) en Wout van Laar (directeur GZ OfficExperience).

GZ OfficExperience, Sociaal aandeelhouder

GZ OfficExperience is als kantoor­inrichter niet alleen sociaal aandeel­houder, maar ook actief in het invullen van maatschappelijke hulpvragen. Zoals kosteloos ontwerpen en reali­seren van geluidsisolatie in jongerencentrum BAAZ in Assendelft. En beschikbaar stellen van waterflessen voor GGD Zaanstreek Waterland, om scholieren te stimuleren water te drinken in plaats van zoete andere dranken.