Green Business Club Zaanstad en Gemeente Zaanstad laten de zon stralen op Zaanstad. Bent u eigenaar van een dak? Meld u aan!

Met het project Zon op Zaan willen GBC Zaanstad en gemeente Zaanstad bedrijven enthousiast maken voor het opwekken van zonne-energie. Voor de aanschaf van zonnepalen kunnen bedrijven gebruik maken van een aantal subsidieregelingen van de rijksoverheid.

Foto: aangeleverd

Deelnemers van Zon op Zaan kunnen rekenen op:

  • Subsidie aanvraag door Devcon Ecosystems
  • Een vrijblijvend en op maat gemaakt zonnepanelen plan voor uw dak
  • Ontzorging en begeleiding bij de investering in zonnepanelen

Zelf investeren kan, maar hoeft niet. Het voordeel van zelf investeren is natuurlijk een hoger rendement. U heeft meerdere mogelijkheden, die wij voor u inzichtelijk gaan maken.

Meedoen?

Samen met u willen we onze stad duurzamer maken. De subsidieregeling is voor bedrijven, instellingen en non-profitorganisaties. Om de kans op toewijzing te vergroten raden wij u aan zo snel mogelijk aan te melden.

Reststromen gezocht voor Circular Furniture Challenge

Na het succes van vorig jaar organiseert Green Business Club Zaanstad in 2020 de tweede editie van de Circular Furniture Challenge. Tijdens de challenge worden studenten uitgedaagd om met reststromen een vernieuwend, circulair en functioneel object te ontwerpen. Aan het eind van de Challenge presenteren de studenten hun object aan de vakjury.

We zijn op zoek naar zowel meer Zaanse onderwijsinstellingen die willen meedoen alsmede naar Zaanse bedrijven die reststromen ter beschikking willen stellen aan de challenge. Werkt u bij een onderwijsinstelling in de Zaanstreek? Of heeft u afval- of reststromen, en bent u benieuwd wat enthousiaste en creatieve studenten daarvan kunnen maken? Neem dan contact op met zaanstad@greenbusinessclub.nl.

Foto: aangeleverd

Al bijna 100 bedrijven deden de (gratis) energiescan!

Zaanse bedrijven kunnen veel energie besparen en veel energie duurzaam opwekken. De GBC Zaanstad en haar partners maken het mogelijk om 100 Zaanse bedrijven verder te helpen met verduurzamen door gratis energiescans aan te bieden. De energiescan maakt inzichtelijk waar uw bedrijf energie kan besparen. Daarna kunt u in ieder geval één jaar vrijblijvend laten begeleiden en adviseren. Door de hoge animo zijn er nu nog maar 5 energiescans beschikbaar, meldt u dus snel aan via zaanstad@greenbusinessclub.nl

Hoe reizen uw medewerkers straks naar hun werk in de 1,5 meter economie? En welke rol neemt u hier als werkgever in? Breikers zal namens GBC Zaanstad uw vraag van verschillende kanten belichten.

Foto: aangeleverd

Woon-werkverkeer na Corona?

Doel: werkgevers concrete handvatten bieden om bewuste beleidskeuzes te maken in de manier waarop medewerkers reizen na de coronacrisis. Bent u betrokken bij het vervoer van uw medewerkers naar het kantoor? En wilt u graag advies bij de un-lock naar een nieuw normaal? Neem dan contact op via zaanstad@greenbusinessclub.nl Hier een aantal tips voor een nieuw ‘normaal’.