Leergeld Zaanstad zoekt collega’s om Zaanse kinderen mee te laten doen!

Leergeld Zaanstad richt zich op Zaanse kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, zodat zij kunnen meedoen aan school-, sport en cultuuractiviteiten. Momenteel groeit in Zaanstad 1 op de 8 kinderen op in armoede. Zij staan vaak letterlijk langs de zijlijn. Leergeld Zaanstad wil deze kinderen laten meedoen. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat deze kinderen mee kunnen op schoolreis, een (tweedehands) fiets krijgen of een laptop om thuis online les te krijgen. Zo ontvingen 218 kinderen in 2019 een of meer bijdragen van Leergeld Zaanstad. Voor 2020 is de verwachting dat dit aantal wordt verdubbeld.

Foto via leergeldzaanstad

Ook ú heeft de kans!

Om alles goed te kunnen regelen voor deze kinderen werken wij met een team van zeer betrokken mensen. Ook ú heeft de kans om zich aan te sluiten. Leergeld Zaanstad zoekt momenteel nieuwe bestuurleden (incl. een voorzitter) én een coördinator.

Plezierige, leerzame en waardevolle vrijetijdsbesteding

Werken bij Leergeld Zaanstad is een plezierige, leerzame en waardevolle vrijetijdsbesteding, waarin u een wezenlijke bijdrage levert aan de ontwikkeling en het welzijn van Zaanse kinderen uit minder bedeelde milieus.

Invulling van de bestuursfuncties

Leergeld Zaanstad heeft de ANBI-status en werkt uitsluitend met vrijwilligers, er zijn geen bezoldigde functies. Het bestuur van Stichting Leergeld Zaanstad vergadert maandelijks. De invulling van de bestuursfuncties kost minimaal een dagdeel per week.

Inzet coördinator

Voor de coördinator geldt een inzet van ongeveer 2 á 3 dagen per week. Voor een volledige functieomschrijving, kijk op https://www.leergeldzaanstad.nl

Interesse?

Neem contact op met de huidige bestuursvoorzitter Hans Sanders via telefoonnummer 06 - 204 482 36 of stuur een mail naar hans@leergeldzaanstad.nl

image