Helpt u jonge Zaanse jongeren bij een nieuwe stap?

’t Lokaal en de gemeenten Zaanstad, Wormerland en Oostzaan starten een nieuw programma: Local Heroes. Hierin krijgen jongeren van 14 tot en met 27 jaar de kans om in zes maanden tijd hun talenten te ontwikkelen en die in te zetten om anderen in de Zaanstreek te helpen. In december start een nieuwe groep. Ondernemers kunnen een grote rol spelen. Sterker nog: die zijn onmisbaar in Local Heroes!

Foto: Edwin Walvisch

Wat kunt u doen als onderneming?

Als organisatie of bedrijf kunt u een projectidee of activiteit aanbieden. De jongeren gaan er mee aan de slag en ontdekken zo waar ze goed in zijn en wat ze kunnen betekenen voor een ander. Zij worden gecoacht door professionals. Als bedrijf of organisatie helpt u hen een flinke stap te zetten in hun ontwikkeling. Met Local Heroes bereik je jongeren die anders lastig te bereiken zijn. Jongeren die later mogelijk ook iets voor u kunnen betekenen in uw bedrijf.

Welke jongeren doen mee?

Jongeren die gewild of ongewild een tussenjaar hebben kunnen meedoen. Bijvoorbeeld omdat ze gestopt zijn met hun opleiding. Of van opleiding willen veranderen en nog niet precies weten wat ze willen.

Ook jongens en meiden met een fysieke of mentale uitdaging en jongeren van buitenlandse komaf zijn welkom bij Local Heroes. Ze hebben allemaal één doel: kansen voor zichzelf creëren door hun talent te ontwikkelen.

Aanmelden en meer informatie

Bent u ondernemer en hebt u een goed idee? Laat het weten via de website localheroes.tlokaal.com.
Daar vindt u ook meer informatie. Mailen of bellen kan ook: info@tlokaal.nl, 075) 20 40 475 of 06 4003 8281 (Nynke Coenraads).

Gezocht: betrokken ondernemers voor Zaanse Coalitie Een tegen eenzaamheid

Bijna de helft van de inwoners in de regio Zaanstreek-Waterland voelt zich eenzaam. In mei 2019 is de Zaanse coalitie Eén tegen Eenzaamheid gestart. Iedereen die regelmatig iets organiseert tegen eenzaamheid of plannen daarvoor heeft, kan zich bij de coalitie aansluiten. Wethouder Songül Mutluer: ‘Mijn wens is dat ook ondernemers in Zaanstad dat doen.’ Zij roept u op voor de bijeenkomst (eventueel met diner) op 27 november.

Zo’n honderd organisaties hebben zich al aangesloten en overal in de stad zijn mooie initiatieven ontstaan. Mutluer: ‘Volgens mij zijn ondernemers binnen hun eigen bedrijf heel goed in het bestrijden van eenzaamheid. Het succes van die strijd zit hem namelijk in oprechte betrokkenheid en persoonlijk contact, verbinding willen maken; eigenschappen die ondernemers naar mijn idee in de genen hebben! Kom daarom op 27 november naar de bijeenkomst en sluit je aan bij een netwerk, waarin ondernemerschap én maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan.’

image

Waar en wanneer?

De bijeenkomst Coalitie Een tegen Eenzaamheid vindt plaats in Inntel Hotel, Provincialeweg 102, Zaandam van 19.00 tot 20.30 uur. Het diner begint om 18.00 uur. Aanmelden kan tot en met 18 november 2019 via langerthuiswonen@zaanstad.nl. Geef bij aanmelding aan of u gebruik wilt maken van het diner.

Gemeente Zaanstad www.zaanstad.nl T 14075 5