WSP

Regio in Beeld

De arbeidsmarkt regio Zuid-Kennemerland en IJmond

Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie

Het Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie, kortweg BIA is een dienst die kosteloos kan worden aangeboden aan werkgevers. Met en Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie wordt onderzocht of het anders organiseren van werk een oplossing biedt voor het personeelstekort binnen een bedrijf. Door bijvoorbeeld bepaalde (niet-specialistische) taken weg te halen bij medewerkers en met deze taken een nieuwe functie te creëren waar minder specifieke eisen voor gelden. Daarmee verhoog je de kans om iemand te vinden die deze vacature kan vervullen en speel je andere medewerkers meer vrij voor specialistische taken.


Uitbesteden van werk

Het feit dat er bij veel bedrijven een tekort aan personeel is, zorgt er voor dat de werkdruk bij de medewerkers over het algemeen hoog is. Naast het aanpassen van werkprocessen, is het uitbesteden van werk ook een mogelijkheid. Dit kan zowel structureel als incidenteel tijdens pieken gedurende het jaar. In de regio IJmond kan werk uitbesteed worden aan IJmond Werkt! het ontwikkelbedrijf waar mensen die in een beschutte werkomgeving het beste functioneren, werken. Werkzaamheden zoals in- en ompakken van producten worden op de locatie in Heemskerk dagelijks uitgevoerd. Voor meer complexe werkzaamheden die wel uitbesteed kunnen worden, gaat men graag in gesprek met het bedrijf om samen de mogelijkheden te bespreken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door gemotiveerde medewerkers.


Wilt u als werkgever meer weten over het BIA of over het uitbesteden van werkzaamheden?

Neem dan contact op met het WerkgeversServicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond via telefoonnummer 088 – 501 91 91 of via e-mail info@wspzkij.nl

Bekijk het hele rapport

Het WerkgeversServicepunt is een samenwerking tussen: