TIPS & ADVIES

ProMobility beweegt mee met mobiliteitstransitie 

In een tijdperk van voortdurende veranderingen en evoluerende behoeften is het noodzakelijk voor bedrijven om zich aan te passen en te innoveren. Als mobiliteitspartner van bedrijven in regio Zaanstreek vinden we het bij ProMobility belangrijk om aangesloten te blijven bij de behoefte van onze relaties. Samen kijken we vooruit naar de toekomst en bewegen we mee in de mobiliteitstransitie, met Mobility as a Service (MaaS) als waardevolle toevoeging op onze dienstverlening.

Jeffrey Noom van ProMobility Wormerveer vertelt over de toegevoegde waarde van MaaS voor huidige en nieuwe relaties van ProMobility. “We helpen hiermee het MKB, maar ook grotere organisaties, om klaar te zijn voor de toekomst.” De naderende CO2-rapportageplicht die per 1 januari 2024 ingaat is zo’n ontwikkeling in de toekomst. “Dit is weliswaar in eerste instantie alleen voor 100+ medewerkers, maar de kans is groot dat ook het MKB op termijn aan de CO2-rapportageplicht moet geloven. Daarbij raakt het ook het MKB dat zakendoet met grote organisaties met minimaal 100 medewerkers.”


Het nieuwe MaaS-dienstenpakket van ProMobility biedt uitkomst voor deze bedrijven, vertelt hij. "We bieden een gebruiksvriendelijke tool aan die de CO2-uitstoot per medewerker eenvoudig registreert. Dit scheelt bedrijven een hoop gedoe en administratieve rompslomp."


Uitbreiding van dienstverlening én team

Om deze nieuwe dienstverlening kracht bij te zetten, is het team van ProMobility uitgebreid. Op 1 september is Omar van de Nes gestart; hij zal de uitrol van MaaS in de regio Zaanstreek op zich nemen. "Deze stap getuigt van onze vastberadenheid om deze innovatieve mobiliteitsvorm te laten slagen. We geloven hier sterk in. En als we iets doen, dan doen we dat goed," licht Jeffrey toe.


Hij benadrukt hoe de groei van het team en uitbreiding van de dienstverlening ook het motto ‘Goed voor Elkaar’ onderschrijft. “Door MaaS toe te voegen aan onze dienstverlening kunnen we klanten nóg beter helpen. We zijn flexibel in eigenlijk alle mobiliteitsvormen. Iedere klant kan op onze persoonlijke aandacht rekenen. Nu en in de toekomst. Daarom hebben we ons team uitgebreid en interne processen geoptimaliseerd.”


Concrete stappen naar duurzame mobiliteit

Eén van de voordelen van MaaS is de concrete bijdrage aan duurzaamheid. Het biedt bedrijven een meetbare en tastbare manier om te verduurzamen, ver verwijderd van oppervlakkige 'greenwashing'. MaaS brengt duurzaamheid binnen handbereik en stelt bedrijven in staat om hun impact op het milieu nauwkeurig te meten en te verminderen. "Je registreert al je verplaatsingen. De app berekent de CO2-uitstoot. Wij geloven dat dit mensen aanzet tot actie, omdat ze zien wat ze uitstoten. Net zoals mensen met zonnepanelen op hun dak voortdurend naar de app kijken om te zien hoeveel energie ze opwekken."


Samen in transitie

Omar is mobiliteitsadviseur bij ProMobility en weet alles over MaaS en de CO2-rapportagetool. Wil je sparren over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op via e-mail: omar@promobility.nl of bel naar het kantoor in Wormerveer via 075 642 0100.


ProMobility Zaanstreek

Soldaatweg 11

1521 RK Wormerveer

075 642 0100

omar@promobility.nl

www.promobility.nl