ACHTERGROND

 Groene revolutie in de Zaanstreek:

Martin's missie met de steun van Rabobank

In de Zaanstreek wordt een passie voor duurzaamheid aangewakkerd door de vastberadenheid van Martin Bergsma. Martin is de bevlogen eigenaar van De Koffiezaak, een verzameling van koffiezaken in de Zaanstreek. Om een positieve impact te maken op onze gemeenschap werd hij ondersteund door Ariënne Kooter, directeur coöperatieve Rabobank. Een inspirerend verhaal dat het verschil voor de toekomst kan maken.

Toekomstbeeld

Maar het gaat verder dan alleen koffiebars. Steeds meer bedrijven, sportclubs en Rabobank zelf maken de overstap naar herbruikbare bekers. Het is een verstandige keuze die niet alleen bijdraagt aan een schoner milieu, maar ook aan de portemonnee van ondernemers.


"De tip van Rabobank aan ondernemers is om niet te lang te wachten," benadrukt Ariënne. "Durf en heb lef, want we gaan de kant op van de herbruikbare bekers. Dus kijk wat je nu al kunt doen."


Over WeCup

Een beker kost 1 euro bij aanschaf, maar behoudt zijn waarde, zelfs na herhaaldelijk gebruik. Consumenten kunnen hun bekers altijd inleveren voor een nieuwe, ongeacht de staat van de beker.

Kapotte bekers? Die worden ingezameld door WeCup en vinden een nieuw doel als emmers of plantenbakken.


Bedrijven kunnen een full servicesysteem van WeCup gebruiken, waarbij vuile bekers worden opgehaald en worden ingeruild voor schone. Dat betekent dat bedrijven niet hoeven te investeren in schoonmaakmateriaal of machines.


Hoewel Martin koos voor het logo van Stadshart Zaandam op de bekers van De KoffieZaak voor een grotere impact, kunnen ondernemers er ook voor kiezen om hun eigen logo te gebruiken, maar dit vereist een eigen investering.


Maak ook impact

Wil je de Zaanstreek ook groener maken? Neem contact op met Martin. Hij kan je van alles vertellen over de beker. Rabobank kan je helpen met bijvoorbeeld een future fit scan en duurzaamheidsadvies. Samen kunnen we de Zaanstreek groener maken, beker voor beker.


Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/bedrijven/startups-en-scale-ups


Rabobank blijft lokaal aanwezig en betrokken

Rabobank Zaanstreek blijft de vertrouwde partner in de Zaanstreek. Nu nog fysiek gevestigd op Ankersmidplein 2 in de Saentower, waar hun adviseurs je graag verwelkomen. In de zomer verhuist Rabobank naar Westzijde 9 in Zaandam.

Meer informatie


Vragen aan Rabobank? Naam contact op via de website rabobank.nl/contact of bezoek hun kantoor aan het Ankersmidplein 2 in Zaandam.


De KoffieZaak

Martin Bergsma

06 24 33 10 70

dekoffiezaak@gmail.com