TIPS & ADVIES

Is tijd je vriend of je vijand?

Je kent vast deze uitspraak wel: tijd kost geld! Maar is dat waar?

Tijd kost toch geen geld… Stel je dat eens voor? Ik doe een dag helemaal niets.

Waar en met wie reken ik dat dan af?

Maar tegelijk is tijd misschien wel ons kostbaarste bezit. En als het ons kostbaarste bezit is hoe gaan we daar dan mee om? Hoe zou je bijvoorbeeld met een diamant omgaan? Onnadenkend, achteloos, respectloos, of bewust, zorgvuldig en gedisciplineerd.


Wat kun je doen om je voldaan te voelen met je tijd en leven? Volgens mij begint dat met de bewustwording dat tijd = prioriteit = keuzes = gedrag. We spreken dan over timemanagementgedrag. Het goede nieuws is dat (elk) gedrag te trainen is.

Afgelopen maand heb ik voor mijzelf weer eens de strategieplanner voor tijd en persoonlijkheid (Persolog) uit de kast gehaald. Om mijn eigen timemanagementgedrag te (her) ontdekken. In korte tijd had ik inzicht in mijn tijdsinschatting, planning, uitvoering en monitoring. Anders gezegd hoe ik mijn tijdsbenutting beoordeel, plan, benut en in de gaten hou.


Toch wel confronterend... maar ook zeer leerzaam. Ik heb vanuit mijn eigen karakter en gedragstendensen een actieplan gemaakt. Zo zie ik tijd weer als mijn vriend en mijn kostbaarste bezit.

Coen Splinter

Senior Casemanager / Inzetbaarheidscoach / Ervaringsspecialist

www.aandachtarbo.nl

info@aandachtarbo.nl